Kategorier

ATP Atelier

Atp Atelier producerer lækre håndlavede lædervarer i Italien, men med skandinaviske rødder og parisisk attitude. Dette er brandets egen beskrivelse af de lækre produkter, du kan finde her hos Me & the Met. Brandet går rigtigt højt op i produkternes kvalitet, der håndlaves af italienske producenter, der har årtiers tradition for at lave sko. Materialerne udvælges nøje og med fokus på, at det skal kunne holde længe. Atp Atelier blev grundlagt i Sverige af Jonas Clason og Maj-La Pizelli. 

Jonas og Maj-La mødte hinanden i slut 80’erne i Sverige og kunne straks føle, at de havde samme passion for mode. Der skulle dog gå et par årtier, indtil de tilfældigt mødte hinanden igen og timingen var perfekt til at stifte et nyt mærke sammen. I mellemtiden nåede Jonas at medskifte Whyred, mens Maj-La har været product manager hos Filippa K, samt grundlægger af How. Ideen til brandet kom dog først på en ferie til den italienske by Otranto hvor Jonas og Maj-La var med familie og venner. Her fandt de et lille studio, der producerede sandaler. De var så vilde med disse sandaler, at alle fik et par og her opstod ideen til brandet. 

Virksomhedens kontorer er placeret på Nytorget i hjertet af Stockholm og her sidder virksomhedens team i et kreativt og inspirerende univers, der passer perfekt til brandet. På kontoret sidder ligeledes en række andre kreative virksomheder indenfor mode, accessories, møbler og blomster – det giver et helt bestemt kreativt miljø. ATP Atelier forhandles i dag hos en række high-end butikker, stormagasiner og webshops – vi er derfor glade for at præsentere deres kollektioner her hos Me & the Met. God fornøjelse med at udforske deres univers.

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden

Mission om bæredygtighed og ”smart luxury”

Atp Atelier har en mission om at få kvinder til at foretage de smarte valg, som især handler om bæredygtighed og at købe god kvalitet, der holder i lang tid. Virksomheden vil udfore industrien og de eksisterende normer ved at producere varer i høj kvalitet og som holder mere end bare én sæson. De ønsker at gøre en forskel i kvinders liv, hvor konceptet omkring luksus gøres smart, så man ikke blot køber en masse overflødige ting, men i stedet produkter, som man kan have i lang tid. Atp Atelier forsøger at efterleve denne mission hver eneste gang de producerer et nyt item. Håndarbejdet er et vigtigt parameter i Atp Ateliers produktion, der udelukkede foregår i Toscana. Samarbejdet med de lokale medarbejdere vægtes højt, fordi virksomheden på den måde kan skabe en langvarig relation, der også sikrer en bæredygtig produktion på den lange bane.  

Det bæredygtige fundament ses ikke kun i produktionen, men er et gennemgående tema for hele virksomhedens opbygning og organisering. Atp Atelier efterstræber at være bæredygtige på alle parametre – også i forhold til fragtmetoder, da skoene og taskerne elskes af kvinder over hele verden. Vigtigst af alt er dog konceptet ”slow fashion”, der betyder, at kvalitet, design og håndværket er af høj kvalitet og holder i flere sæsoner. Konceptet er ikke kun tiltænkt kvinderne, men også den verden vi lever i og som vi skal passe på.

Cool boots og feminine sandaler

Atp Atelier er ikke kun kendt for de ikoniske tasker, men i høj grad også for deres lækre sandaler og cool støvler, der næsten altid fås i flere forskellige farver. Især de sorte, rosa og brune farver går igen på de fleste modeller. Uanset om man er til rå og lidt mere grove støvler til efteråret og vinteren, der er gode til kulde og lange gåture, eller om man er til de lidt mere feminine med høje hæle, har Atp Atelier et stort udvalg. Man er sikker på at få en støvle, der kan bruges sæson eller sæson – både på grund af den høje kvalitet og fantastiske pasform, men også fordi teamet bag formår at skabe et tidsløst design. 

Modeller som Ceci, Allai og Rosa er helt klassiske og nogle, man næsten kan være sikker på at finde i kollektionen hvert år– dog med nye og tilpassede farver til den pågældende sæson. Sandalerne lever op til Atp Ateliers vision om at skabe et design, der er inspireret af både skandinaviske og parisiske trends og traditioner. Sandalerne fås, ligesom støvlerne, i flere modeller og typer, der passer til alle anledninger. Der findes de flade og ikoniske sandaler med forskellige overdele, der passer til alle fødder – uanset om man ønsker få eller flere remme. Hvis man ønsker en sandal med lidt mere hæl, findes disse også i sortimentet og i næsten alle former. Atp Atelier er god til at omfavne de fleste behov i en sko – om man står og mangler en hel almindelig, pæn sort sandal eller om skal til fest og mangler en sko, der er lidt ekstra og som kan fuldføre outfittet. 

Vegetabilsk garvet læder

Et af kendetegnene ved Atp Ateliers produkter er deres smukke læder, som går igen i alle produkter. Læderet er vegetabilsk garvet, hvilket betyder, at produktionen er meget mere skånsom mod vores miljø. Denne produktionsmetode stemmer derfor godt overens med Atp Ateliers overordnede mission. Læderet er lige så smukt som normalt garvet læder og anvendes så ofte som muligt for at beskytte vores planet. Læderet ældes på en smuk og naturlig måde og vil kun blive pænere, jo mere det bruges. Der anvendes flere typer af skind på produkterne, herunder det velkendte vacchetta læder, som er den primære type læder. Derudover anvendes også ruskind og slange, som enten er ægte eller blot print. De forskellige skindtyper fås i smukke og cool kombinationer med forskellige farver og går igen på alle produkterne – uanset om man er på udkig efter punge, tasker, bælter, nøgleringe eller sko.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.