Kategorier

Filippa K

Filippa K er synonym med stilrenhed, enkelhed og kvalitet. Tre ord, der beskriver filosofien bag det svenske brand, der nok er dét skandinaviske brand, der bedst sammenfatter hvad nordisk design er. Uanset set kultur og oprindelse kender andre folk verden over til kvaliteten og håndværket bag skandinavisk design. Karakteristikken af skandinavisk design er en minimalistisk tilgang til design og materialer i høj kvalitet, begge ting, der også beskriver brandet Filippa K. Mærkets stilrenhed gør, at de forskellige styles er nemme at genbruge sæson efter sæson, hvad end det er kjoler, bukser, jakker eller accessories. Desuden kan de let kombineres med styles fra både nyere og ældre kollektioner, da det simple og tidsløse design aldrig går af mode.

Filippa K blev etableret i 1993 af Filippa Knutson og Patrik Kihlborg. Hvad der startede som et svensk køkkenbordsprojekt med enkle tegninger og hjemmesyede designs til eget behov, er i dag blevet en verdensomspændende succes med butikker på mere end 30 forskellige markeder på verdensplan. Helt fra begyndelse var udgangspunktet for Filippa K at skabe kollektioner af "wardrobe essentials" hvilke betyder, at ved at købe enkle styles, kan man opbygge en garderobe, som nemt kan anvendes til både hverdag og fest. For Filippa K er kerne i brandet at skabe fashionable styles, der aldrig går af mode, og som samtidig også er komfortable at have på. Det må det svenske modehus siges at være lykkes ret godt med, da det stadig 25 år efter etablering leverer tidsløse designs i god kvalitet til både den skandinaviske og den internationale modescene.

Hos Me & the Met er vi især vilde med det unikke udvalg af klassisk og feminint workwear, som tilbydes til den moderne kvinde. Her fårs både jakkesæt, suit bukser, pencil skirts og klassiske kjoler med det perfekt fit, der sikre et velklædt og sofistikeret look. Herudover er Fillippa Ks uldfrakker og strik lavet i kvaliteter der holder.

Shop Filippa K online hos Me & the Met!

Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 24

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 24

Side
pr. side
Faldende orden

Uovertruffen tidsløst design og kvalitet

Selvom Fillipa K har været på markedet i mange år, sikre det stilrene design et trofast modepublikum, der er vilde med Filippa Ks tidsløshed og klassiske looks. Det er nu ikke kun de klassiske design, men også den kvalitet, der fremhæves i hver enkel item, der gør Filippa K til det populære modehus det er i dag. Trods stilrenhed eksperimenterer Fillipa K i stor stil med en bred farve pallette samt nye snit og detaljer, der fornyer kollektionerne uden, at det viger fra de klassiske og tidsløse designs. Dette ses blandet afspejlet i brugen af sæsonfarver og snit, der får et klassisk twist eller nedtones så de tilpasses Fillippa Ks designstil. Der arbejdes også med forskellige former for materialer så som silke, læder og cashmere, der kombineres og skaber konturer eller kontraster i tøjet og desuden bruges til at fremhæve detaljer.

Gennem mange års succes er Filippa K blevet til en af Sveriges største og mest succesfulde modebrands. Denne popularitet stod allerede klart tilbage i 1997, hvor de blev kåret til ”Årets Designer ”i Stockholm og vandt Guldknappen, som er Sveriges mest anerkendte design pris. Ligeledes vandt Fillipa K i 2010 Guldknappes “Reader Award”.

Filippa K er indbegrebet af cool, tidløst, skandinavisk minimalisme skabt til stil- og kvalitetsbevidste mænd og kvinder. Filippa K blev etableret med fokus på at designe de vigtigste items, der skal til for skabe en gennemtænkt garderobe – det vil sige styles, der er lette at kombinere, som er tidløse, og er lavet af materialer i en god kvalitet. Det er stadig brandets kerneværdier i dag.

Filippa K og bæredygtighed

Gennem de seneste år har Filippa K vendt blikket mod bæredygtighed og arbejder henimod et mål om, at hele deres kollektion skal være 100% bæredygtig inden år 2030. Forskellige koncepter og strategier er sat i værk for at nå netop dette mål og har særligt fokus på genanvendelig materialer, miljøet, medarbejdere og kunder.

I 2015 lancerede Filippa K deres koncept ”Front Runners of long lasting simplicity”, et koncept, der i dag leder Filippa K i deres arbejde om at nå målet om udelukkende at producere bæredygtige kollektioner. Front Runners kollektionerne er produceret af 100% genanvendelige og naturlige materialer. Desuden sikres det, at miljøet skades mindst muligt under selve produktionsprocessen af selve tøjet. Som et eksempel sorteres alt det genanvendelige materiale efter farve, før det bruges til at producere nyt tøj, således, at Filippa K slipper for at farve det på ny. Dermed udleder de 96% mindre CO2, bruger 89% mindre vand og 76% mindre energi end normalt ved farvning af stof.

Andre koncepter Filippa K har iværksat med fokus på bæredygtighed er blandt andet deres Lease og Collect koncepter. Lease konceptet gør det muligt for kunder at leje styles i op til fire dage til 20% af prisen, i stedet for at købe dem i butikkerne. Collect konceptet gør det muligt for kunder at aflevere brugt Filippa K tøj i butikken til genbrug og få 15% rabatkoupon i bytte, der kan bruges næste gang du shopper i en Filippa K butik. Derudover sikre Filippa K gode medarbejdervilkår gennem deres medlemskab i Fair Wear Foundation.

Soft Sport Collection

Som noget nyt lancerede Filippa K i starten af 2017 en underkollektion i forlængelse af det allerede eksisterende Filippa K univers kaldet Soft Sport. Under konceptet findes både en kollektion af kvindetøj og herretøj, der begge indeholder tøj og accessories. Kvindekollektionene er inddelt i tre kategorier. En med træningstøj, så som sportsbh’er og træningsbukser, en med afslappet tøj, så som løse kjoler og joggingsæt, og en med badetøj, så som badedragter og bikinier. Med Soft Sport ønskede Filippa K at raffinere sportstøjsmoden og sætte fokus på produkter af høj kvalitet, som er kendetegnet ved Filippa K. Soft Sport tilbyder luksuriøse, funktionelle og feminine beklædningsgenstande der egner sig perfekt til lavintensistetstræning så som yoga, pilates og dans, og til rejser. Kollektionerne er holdt i bløde materialer så som fin bomuld, tynd modal og cashmere, mens farverne er holdt i nedtonede, pastel- og jordfarvede nuancer så som lyserød, grå, brun, beige, bordeaux og sort. Ligesom det er kendetegnet ved Filippa K, er Soft Sport kollektionerne holdt i enkelt og stilrent design, der afspejler et afslappet look som kan bruges både til sport eller til en aktiv hverdag med pænt og komfortabelt tøj. Soft Sport stylsene kan med fordel mikses med Fillipa Ks hovedkollektionerne hvis du ønsker et mere nedtonet, men stadig pænt hverdagslook.

Med Soft Sport som den seneste tilføjelse til det skandinaviske brandunivers, er Filippa K et brand der tilbyder den moderne kvinde, klassisk og stilrent tøj til alle hverdagens situationer.

Fillipa K i København

Udover det store udvalg af Filippa K produkter som du finder her hos Me & the Met, forhandles Fillipa K også i København i både selvstændige butikker og shop-in-shops i for eksempel Magasin.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.