Kategorier

Havaianas

Det brasilianske mærke blev grundlagt i 1962 af Robert Fraser. Tanken bag flipflopens design kommer fra den japanske sandal Zori der blev lavet af næsehorn og sandeltræ. Siden dets oprindelse ses flipflops i dag i et utal af farver og mønstre. På grund af brandets popularitet begyndte en række konkurrenter at efterligne originalen, hvilket betød, at mærket måtte markedsføre det "ægte produkt" for at skelne deres produkter. Hvad der skelner Havaiana fra deres konkurrenter er kvaliteten og designet. Et par sko fra mærket mister aldrig pasform, stropperne løsner sig ikke og bedst af alt lugter de ikke at gummi. Ud over kvaliteten er skoene også blevet et fashion statement og du ser de fleste fashionostas i de populære flipflops, når ellers det danske vejr tillader det. Havaianas kommer i forskellige designs, farver og mønstre, hvilket gør at de matcher til det meste på en solrig sommerdag.

De første flipflops fra Havainas var i farverne blå og hvid, men senere hen er de blevet designet i et utal af farver og mønstre. Senest er tilføjet f.eks. velour stropper og similisten. De flotte flipflops fra mærket er elsket rundt om i verden og idag er det muligt at købe dem i over 60 lande. Over 2000 millioner par flipflops er blevet solgt siden lanceringen af mærket, hvilket beviser hvor stor en succes brandet har og altid har haft siden dets etablering. I dag repræsenterer mærket glæde, komfort og stil og i dag kan du ud over flipflops også finde andre sko fra mærket, som f.eks. sneakers og espadrillas. Selv disse kommer i forskellige farver og mønstre. I dag er Havaianas mere end bare til en tur på stranden, det er blevet et modetilbehør. Fra mærket finder du også komfortable og stilfulde sko til at gå i byen i og sko til en afslappet aften med dine venner. Vi hos Me & the Met elsker de kendte flipflops, fordi du både får en komfortabel sko samtidig med, at de er cool og stilfulde. Find dine favoritter hos os!

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden

Historikeren bag mærket

Navnet Havaianas kommer fra portugisiske hawaiere. Varemærket blev grundlagt i 1962, hvor inspirationen til at desgine skoene kom fra den japanske sandal Zori. Fra 1964 oplevede mærket en hastig vækst og næsten hele den brasilienske befolkning havde et par flip-flops. Sælgere rejste i deres vintage Volkswagen og solgte skoene fra deres biler, hvor de blev mødt af mange ivrige kunder. Skoene blev på dette tidspunkt kun produceret i blå og hvid, men ved en fejl i produktoinen skete der det, at nogle af skoene blev grønne. Den grønne flip-flop nåede markedet, og reaktionen var positiv fra forbrugerne. Det gav derfor Havaianas anledningen til også at producere både brune, gule og sorte par af den populære sko.

70'ernes hippier elskede Havaianas, da skoene passede perfekt til den fred og kærlighedsstil, som alle ønskede. Skoene fra mærket blev en stor del af det brasilianske liv og millioner af sko blev solgt hvert år. I løbet af 1990'erne begyndte mærket at producere skoene i forskellige mønstre og farver til alle lejligheder. Det første mønster på skoene var hibiscusblomsten. Mærket havde på dette tidspunkt nået resten af verden, og verdensstjerner som Jennifer Aniston, Angelina Jolie og David Beckham blev ofte set med de populære flip-flops. Verdensmesterskabet i fodbold i 1998, hvor Brasilien fik en flot andenplads skabte endnu en succesbølge for brandet. I forbindelse med mesterskabet designede brandet nemlig flip-flops med et lille brasiliansk flag på remmen, som blev en stor succes verden over. Dette var også selvom, at Frankrig vandt finalen over Brasilien og man måske kunne fristet til at tro, at skoenen vil blive mest populære i de røde, blå og hvide farver.

Det var også efter den hype, der kom omkring brandet ifm. verdensmesterskabet, som efterfølgende medførte at Havaianas fik en naturlig adgang til modebranchen. I 1999 startede brandet et samarbejde op med den franske designer Jean Paul Gaultier og i de efterfølgende år begyndte brandet at samarbejde med nogle af de største mærker og designere verden over, og dermed blev det tydeligt, at skoene ikke længere blot var en bademode, men et rigtigt fashion item. Det resultede også i, at brandet i løbet af 2000'erne begyndte at sælge sko til adskillige berømtheder - her i blandt flere af de nominerede til verdens mest prestigefyldte gala, nemlig Oscars, hvor Havaiana skoen blev en uunværlig item at iføre sig i efter flere timer i høje hæle til galaen.

Udvikling af skoene

I 2006 blev modellen "slank" designet, der betegnes som den optimale flip-flop til kvinder. Modellen er smallere og en mere elegant version, som kvinder rundt omkring i verden har taget med storm. Samtidig blev der også tilføjet sneakers og espadillios til kollektionen i erkendelsen af, at brandet var nødt til at designe sko, der kunne fungere på flere forskellige tidspunkter af året. For selvom flip-flops er skønne at have på – er de ikke de oplagte vintersko. I dag finder du Havaianas sko i forskellige designs, temaer, modeller og farver. De har noget, der passer til alle stilarter, og du finder ikke mere smukke og mere avancerede flip-flops end dem. Vi hos Me & the Met elsker modellen slank, som er perfekt til foden og er super behagelig at have på. Selv denne model kommer i mange forskellige farver, der kan matche til alt.

Havaianas - det indlysende valg til sommeren

Flip flops er et musthave i enhver kvindegarderobe i løbet af sommeren. Der er ikke noget bedre end en varm sommerdag at gå rundt i smukke flip flops, der passer perfekt og kan matche alt. Mærket tilbyder flip flops i farver som grøn, blå, lyserød, lilla, guld, sølv og grå. Dette giver dig mulighed for nemt at matche dine flip flops med en fin sommerkjole eller bikini, og giver et afslappet look. Det er også perfekt at bære skoene til et par jeans under de lidt køligere sommeraftener. Eller leder du efter noget andet end flip flops, fra havaianas finder du også gode espadrillos, der er perfekte til hverdagen. Du kan også få skoene med ekstra detaljer. I 2004 kom en model af flip flops, der var dækket af 18 karat guld og endda iført diamanter. Mærket ophører aldrig med at udvikle sine modeller og kommer år efter år med nye farver, design og modeller, hvilket gør at du altid har lyst til at købe et par af den nyeste sæsons Havaians. Vi hos Me & the Met afventer med spænding på at se hvad den kommende sæson bringer fra Havaians.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.