Kategorier

Lala Berlin

Grundstenen til det i dag verdenskendte brand, LaLa Berlin, blev lagt i 2003, da designeren, Leyla Piedayesh, begyndte at eksperimentere med strik og design.

Layla som er grundlægger og chefdesigner er født i Tehran men bor i Berlin og det er netop kontrasterne mellem dette ophav som gør Lala Berlin til noget helt specielt. Det tyske brand blev først rigtig anerkendt da det debuterede under fashion modeshowet Premium i Berlin i 2014. Allerede med den første kollektion var et unikt koncept skabt; en symbiose af elegant chic og urbant cool design, kombineret med strik og materialer i højeste kvalitet. Konceptet tog fart og brandet lala Berlin blev født.

Leyla vidste fra starten af, at Danmark og især København ville være et perfekt marked for hendes designs. Danskernes attitude, stil og vores åbne sind gør, at det var et perfekt match fra begyndelsen. Så godt, at efter Tyskland, er Danmark brandets største marked. Især i København har det tyske brand fundet vejen til københavnerpigernes hjerter, da brandet er utroligt meget i øjenhøjde med den københavnske stil: det er råt og urbant, men samtidig feminint og med romantiske undertoner.

Leyla har tidligere studeret forretningsadministration og arbejdet som redaktør for et tv program. Ideen til brandet kom da hun som hoppy, langsomt begyndte at strikke. Denne hoppy udviklede sig til det tøj, som vi i dag alle kender så godt. Lala Berlin tør hvor andre tier og er ikke bange for vilde print og farver. Især deres karakteristiske  ”partisaner tørklæde” print er et hit blandt danskerne og er grundstenen i kollektionerne. Lala Berlin anses som været et premium luksus brand som tilbyder lækre styles i utrolige materialer. Til at starte med eksisterede Lala Berlin kun af en accessories kollektion som blev så populær, at Leyla valgte at lave en fuld kollektion i 2008. Det tyske brand anerkendes ikke kun i Danmark og Tyskland men også over hele verden. Flere af verdens største skuespillerinder og sangerinder har fået øjnene op for de flotte kollektioner. I dag har LaLa Berlin opnået en unægtelig kultstatus i modeverdenen, og bæres af stjerner som Claudia Schiffer, Heidi Klum, Natalie Portman, Jessica Alba og Cameron Diaz. Denne kultstatus kan i den grad tilskrives brandets succes med at designe accessories i høj kvalitet, med fantasifulde og elegante mønstre.  I København kan man også spotte designet overalt og det er virkelig til at se, hvor populært brandet er blandt de danske kvinder. Populariteten ligger i det flotte og trendy design som laves i luksus materialer. Vi er vilde med det!

Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden

Modeshows

Siden 2004 har de afholdt modeshow hver eneste sæson under den tyske modeuge.

I 2007 blev brandet lala Berlin for alvor anerkendt, da Leyla med sin S/S 2007 kollektion blev nomineret til New Faces Award i forbindelse med Mercedes Benz Fashion Week. Det er ikke kun i Berlin at de afholder modeshows. I 2015 valgte Lala Berlin at afholde sit første modeshow under den danske modeuge for at fange de danske kvinder. Det foregik på Københavns Rådhus og var en stor succes. Siden da er det blevet et højdepunkt under den danske modeuge og AW17 var ingen undtagelse. Her valgte den tyske designer med rødder i Iran at lave et politisk statement under showet. Som tradition træder chefdesigneren altid ud på catwalken og hyldes af de tilstedeværende mennesker og modeller. Dette år havde Leyla valgt, at tage bære et skilt hvorpå der stod ”I’m an Immagrant” som kontrast til det politiske spil der foregår.

Kollektionerne

Konceptet bag brandet er en symbiose af urban coolness og elegance baseret på høj kvalitet. Det ses i brugen af naturlige materialer og den innovative tilgang til materiale kombination. Kollektionerne emmer af Berlins city-vibe, boheme and avantgarde stil som kan bæres af alle kvinder verden over.

Kollektionerne har to nøgleord og det ene er kvalitet. Brandet startede med at lave strik i de bedste materialer hvilket er stadig en af grundprincipperne. Dog er det ikke kun strik der hører hjemme i kollektionerne. Både accesories og strikstyles er i høj kurs. Men også feminine kjoler, militær inspireret jakker og sporty toppe finder plads i kollektionerne. Der er en lækker diversity som gør hver eneste kollektion utrolig spændende.

Leyla finder inspiration i Berlin som et mode metropol og i sine rejser tilbage til fødelandet Iran. Det viser sig i valg af farver, print, mønstre samt symmetrier som er grundsten nummer to. Det er netop kontrasten mellem de to kulture som gør brandet til sit helt eget. Inspiration findes i geometriske print, farvede mosaikker og bare helt den iranske kultur.                                                    

Det populæreste tørklæde i Danmark

Et item som ikke er til at komme udenom, er det hypede og klassiske partisaner tørklæde. Histories bag det efterhånden ikoniske tørklæde stammer oprindeligt fra bevægelsen af venstreorienterede hippier som brugte det til, at vise sympati med palæstinenserne. En dag så Leyla, skuespilleren Johnny Depp bære det ikoniske tørklæde og valgte at gøre det til at luksus item. Det må siges at havde været god idé. I gadebilledet ses tørklædet båret af alle slags kvinder, i alle aldre og i alle verdens farver og varianter.

Tørklædet produceres nu i den lækreste kashmir og i alle slags farver. Der er klassiske farver som grå, brun, hvid og sort. Men også vilde farver som rød, gul og hot pink. Der er noget for enhver smag.

Det lækre tørklæde har også skabt inspiration til at udvide kollektionen endnu mere. Printet findes nu i strik styles i samtlige farver samt i puder og kashmir tæpper til at pynte i hjemmet.

Accessories

Det er ikke kun tøj og tørklæder som brandet er fantastiske til at designe. De gør sig også i accessories kategorien. Her i det især Iphone Covers, tasker og taskenet som er populære. Alle items laves i det klassiske print og farver. De fine asseccories giver en super fin kontrast til et outfit og er med til at give et outfit noget kant. Taskerne er ikke bare flotte men også utrolig praktiske. De kommer i flere former og størrelser.

Lala Berlin er et af de helt store brands for tiden og det er ikke til at vide hvad fremtiden byder. Det tyske mærke kan blive et af de helt store modehuse hvis de bare bliver ved. Grundet deres ekspertise i materialer, prints og farver er vi i hvert fald ikke i tvivl om hvilken vej det går. Vi er utrolig glade for at kunne byde Lala Berlin velkommen til vores online shop. 

Copyright © Me & the met. All rights reserved.