Gratis levering i dag i timeintervaller til København, Hellerup og Charlottenlund | Gratis levering på ordrer over 300 kr | Gratis retur på fuldpris varer

x

Mason pearson

I 1885 opfandt Mason Pearson en helt unik hårbørste, der skulle vise sig at være helt unik og solgt verden over. Udover børstens smukke design, besidder den en række sundheds- og udseendemæssige fordele. Brug af børsten er nemlig både med til at massere hovedbunden, øge blodtilstrømningen og give en mindre fedtet hovedbund. Strygenes mekanisme trækker fedtet fra hovedbunden ned i lokkerne, så man både får mere glansfuldt og sundere hår, samt en mindskning af dannelsen af elektrisk hår. Størstedelen af børsten er endda håndlavet, og kun ganske få dele af børsten er masseproduceret. Præcisionen af produktionen på dette produkt er særdeles unik, og magen til eksklusivitet skal man lede længe efter.

Mason Pearson producerer et hav af forskellige størrelser og typer. Lige præcis hvilken børste, der passer dit hår bedst, kan du læse om nederst om denne side.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Historien bag Mason Pearson

Det verdenskendte og eksklusive brand Mason Pearson blev startet op af en britisk herre af samme navn helt tilbage i 1800-tallet. Mere præcist kom brandets første produkt på butikshylderne i 1885 – nemlig den berømte hårbørste, som har været Mason Pearsons primære salgsprodukt lige siden. I dag er forretningen endnu drevet af Pearson-familien, der er gået videre generation efter generation.

Den unikke hårbørste

Det helt unikke og exceptionelle ved Mason Pearsons hårbørster er materialerne, der er blevet brugt. Som mange andre børster har disse børster en gummipude, hvori børstens hår sidder fast. Denne gummipude er dog speciallavet tilbage i 1880’erne og er opfundet til at have en særlig fjedring, der hjælper hårene til at massere hovedbunden. Massagen er med til at øge blodtilstrømningen, der blandt andet får hjernen til at fungere bedre. Udover børstens sundhedsmæssige goder, har den også en række udseendemæssige fordele. Børstens hår er alt efter modellen lavet af enten vildsvinehår eller både vildsvinehår og nylon. Hårene har den særlige evne at transportere hovedbundens fedt med ned i lokkerne, hvilket resulterer i et sundere og mere glansfuldt hår og samtidig en mindre fedtet hovedbund. Oven i købet får du også en børste, der er lavet i et smukt design. Det blanke skaft fås i både sort, blå og lyserød, og det går flot sammen med den røde gummipude og logoet i guld. Disse børster vil pryde et hvert sminkebord, og du behøver ikke gemme den væk i skuffen.

Et hav af forskellige versioner

Der er ikke nogen, der skal føle sig overset af Mason Pearson, hvorfor brandet producerer utallige størrelser og variationer. Størrelsen på børsten afhænger af børstens ringe i gummipuden. Børsten kan have fem, seks, syv eller otte ringe. Alt efter antal af ringe, har børsten et størrelsesnummer:

  • • Størrelse 1: Large – består af 8 ringe
  • • Størrelse 2: Medium – består af 7 ringe
  • • Størrelse 3: Handy – består af 6 ringe
  • • Størrelse 4: Pocket – består af 5 ringe

 

Udover børstens forskellige størrelser, har den også som nævnt forskellige hår. Nogle børster består kun af vildsvinehår mens andre består af både vildsvinehår og nylon. Alt efter hvilket slags hår du har, skal du vælge enten den ene eller den anden mulighed – dette kan du læse mere om i afsnittet ”Hvilken børste skal du vælge”. Ved at sammensætte børsternes forskellige størrelser samt de valgte hår er Mason Pearson endt med følgende navne på de forskellige modeller:

 • • BN1: Vildsvinehår og nylon, str. 1 (Popular)
 • • BN2: Vildsvinehår og nylon, str. 2 (Junior)
 • • B3: Vildsvinehår, str. 3 (Handy Bristle)
 • • BN4: Vildsvinehår og nylon, str. 4 (Pocket Bristle & Nylon)
 • • B4: Vildsvinehår, str. 4 (Pocket Bristle)

Din børstes helt egen rensebørste

Med din nye børste får du også en rensebørste, som bruges skal bruges jævnligt til at vedligeholde børsten og forlænge dens levetid. Rensebørsten fjerner både hår, skidt og olie fra børsten, så du igen kan benytte børsten på ny. Det skal dog nævnes at rensebørsten kun medfølger til de største størrelser børster.

Hvilken børste skal du vælge?

Størrelsen, du vælger, afhænger af din egen personlige præference. Den store såvel vel som lille børste kan bruges uanset tykkelse og længde. Dog vil de større størrelser altid være nemmere at håndtere i et stort hår i forhold til en mindre børste. Der, hvor det spiller en rolle, er valget mellem rene vildsvinehår eller en blanding af vildsvinehår og nylon. Har du fint hår, der er nemt at rede igennem og sjældent filtre, skal du vælge en børste med hår kun af vildsvin. Disse hår er mere skånsomme og vil ikke slide på et sart og fint hår. Derimod er en børste med både vildsvinehår og nylon perfekt til normalt hår, der er lidt tykkere i det og samtidig kan have tendens til at filtre.

Anbefalet af bloggere og frisører

Mason Pearsons børster har længe været et taleemne for både frisører og bloggere, som ihærdigt benytter sig af den unikke hårbørste. Der er ingen tvivl om, at børsten byder på usædvanlig kvalitet og har en lang række goder med sig, som man ikke vil gå glip af. Klik din Mason Pearson børste hjem nu og mærk selv forskellen