Kategorier

Pura López

Pura López, grundlægger af brandet Pura López, voksede op omringet af sko og alt, der relaterer sig til skoproduktion og design med en skomager som far. Hendes tidlige bekendtskab med sko, har givet hende et dybdegående kendskab til skokonstruktion og designteknikker, som hun i dag anvender i sit arbejde med brandet. Som barn var hun tiltrukket af kunst, kreativitet og design, men havde ingen ambition om at arbejde med sko eller mode. Pura startede derfor med at studere møbel- og indretningsdesign, men bevægede sig derefter over til at læse Fashion Design efter blot to år for til sidst at ende der hvor det hele begyndte: med skodesign. Efter studierne sluttede hun sig derfor til sin fars firma i 1984. Hun begyndte sit arbejde i afdelingen for design og produktion af kvindesko, for til sidst at overtage virksomheden i 1987 under nyt navn, nemlig hendes eget.

I dag er Pura López designs anerkendte og lovpriste verden over, og forhandles mere end 1000 steder. Kernen til hendes lovpristhed er hendes arbejde med den optimale formkonstruktion af stiletter. Puras tidlige møde med skokonstruktion i barndommen har båret frugt, og i dag har hun udviklet nøje beregninger, der gør det muligt at designe stilletter med høje tynde hæle uden at skulle gå på kompromis med kvalitet og stabilitet. Pura López motto er ”Dine sko skal inspirere dig til at gå” og hun arbejdet ud fra konceptet om, at ”En sko er hovedtilbehør i enhver kvindes gaderobe”.

Ifølge Pura er sko kommunikation, og hun har derfor fokus på feminin elegance som omdrejningspunkt for hendes designs, hvad end det er støvler, støvletter, ballerinaer, stilletter eller sandaler. Samtidig skinner den spanske designtradition igennem, og er blevet et karakteristisk særpræg for brandet, da alle Pura López skodesigns har et spansk twist.

Pura López forhandles online hos Me & the Met – find dine nye yndlingssko hos os!

Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden

Skodesign og kollektioner

Pura López designer to skokollektioner om året. Hver kollektion indeholder mere end 200 par af forskelligt designede støvletter, sandaler, ballerinaer, pumps og stiletter. Den store kollektion skyldes, at Pura designer de samme sko til mange forskellige typer af kvinder. Hun har altid en kvindes ben, højde og tiden på dagen i tankerne, når hun begynder at designe. På den måde designer hun først en række High Fashion sko til catwalken. Så gentager hun processen for helt klassiske sko, for så at designe til kvinder, der ønsker chic og elegante sko, dernæst sko til den mere konservative målgruppe og sådan forstætter det. Det er dog ikke alle styles, der bliver produceret. Efter at have designet sko i de forskellige kategorier, udvælger Pure López sine yndlings, de mest interessante og innovative, og sender dem til produktion. Pura López sko fremstilles alle i familievirksomhedens otte fabrikker i Elche, Spanien, der til sammen kan producere op til 1800 par sko om ugen. Til skoene anvendes udelukkende italiensk læder, og selve skoproduktionen sker på baggrund af en kombination af både moderne og antikke teknologier. Pura Lopéz er kendt for at anvende teksture så som nappalæder i hendes design, og giver ofte hendes sko en kunstig patina eller vintage effekt under produktionen. Dette gør at læderet bliver pænere og pænere jo mere skoene anvendes.

Pure López designer sko til de kongelige

Udover at designe kollektionerne til Pura López brandet, arbejder Pura også med Haute Couture og designer specielle lejlighedssko til forskellige medlemmer af de europæiske kongefamilie. Pura designer blandt andet sko til danske Kronprinsesse Mary og Prinsesse Letizia i Spanien, der begge foretrækker at bære Pura López-sko til forskellige festlige lejligheder. Det vigtigste royale samarbejde for Pura og samtidig det største øjeblik i hendes karriere var den 22. maj 2004 - bryllupsdagen for Prinsesse Letizia og Prins Philipe, da bruden bar en kjole af den spanske designer Manuel Pertegas og Pura López sko. Andre gæster, heriblandt Hertuginde Cristina af Spanien samt Hertuginde Alessandra af Grækenland bar også Pura Lopez sko. Brylluppet blev set af mere end 25 millioner tv-seere i Spanien alene og blev i øvrigt udsendt verden over. Efter brylluppet blev Pura López officielt anerkendt som bryllupsskodesigner. Udover at designe sko til de royale, var Pura López adgang til runwayen også et af de helt store gennembrud i hendes karriere, da hendes sko begyndt at blive brugt på catwalken af store spanske designere så som Cibeles y Gaudí, Juanjo Oliva, Andrés Sardá og Javier Larraínzar. I 2009 modtag Pura Lopez Fuenso International Shoe Award, og den 30. Maj 2012 blev hun anerkendt af foreningen for forretningsmænd, fagfolk og ledere som årets bedste forretningskvinde.

Familievirksomhed med tradition for skodesign

Det populære spanske sko brand Pura López har rødder helt tilbage til 1956, hvor Mr. Antonio Lopez Moreno producerede og solgte sko i en lille lokal skobutik i Spanien. Hjulpet godt på vej af den voksende interesse for sko i Spanien på daværende tidspunkt, grundlagde han sin virksomhed i 1964. Sidenhen sluttede hans datter, Pura López, sig til ham og i 1987 redefinerede Pura López konceptet bag familie virksomheden, og satte fokus på den kvindelige forbruger. Skoproduktion og design blev rette mod modeorienterede kvinder, der ønskede at afspejle femininitet og styrke gennem deres valg af påklædning og ikke mindst sko. Familievirksomheden fik ny identitet og blev opkaldt efter Pura López. Trods ny identitet, forblev kernen i den familieejede virksomhed stadig håndværk og kvalitet. Den dag i dag arbejder Pura López stadig ud fra en mission om at tilbyde hendes kunder sko i højeste kvalitet med fokus på spansk design. Virksomheden drives i dag af Pura López, som designchef, og hendes bror, Antonio, som CEO.

Me & the Met for handler Pura López i København

Om du er på udkig efter et par rå ankel støvletter, feminine ballerinaer, smarte stiletter eller klassiske pumps, så kan du få bragt dem lige til døren med Me & the Mets personlige levering. Læs mere under vores leveringsbetingelser.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.